ВОДНО–АКТИВНИ БАТЕРИИ

   Водно–активните батерии са специално проектирани да бъдат по-благоприятни за околната среда, поради липсата на тежки метали. Използват се най-често при радиосонди и приложения за спешни случаи. Те са за еднократна употреба, с първични клетки, често наричани  "резервна батерия", с дълъг срок на годност. Съхранявана в сухо състояние се активира по време на употреба, чрез добавяне или потапяне във вода или добавяне на воден електролит.

   Предимствата на този вид батерии са тяхната сигурност, здравина и безопасност. Те са с леко тегло и висока плътност на енергия. Имат дълъг неактивиран срок на годност и не изискват специална поддръжка. Но веднъж активирани те трябва да бъдат заменени.

   Водно–активните батерии се използват при оборудване за морски спасителни операции, спасителни жилетки, аварийно осветление, метеорологични балони.

Знаете ли, че...

в."Стандарт": 300 лв. глоба за хвърлен тостер в кофата за смет 27.08.2013 прочети повече "24 часа": По 80 коли на ден се рециклират в базата на Макметал холдинг 04.06.2013 прочети повече

Новини

Eкобатери АД изпълни задълженията си за 2013г. 12.06.2014 прочети повече Рециклиране на стари батерии 07.04.2014 прочети повече Нова Наредба за определяне на реда за заплащане на продуктовата такса  06.01.2014 прочети повече