СРЕБЪРНООКИСНИ БАТЕРИИ

   Батериите сребърен оксид имат дълъг живот и много висока енергия, но и забранителни разходи за повечето приложения, поради високата цена на сребро. Предимствата им са голям капацитет и ток, като практически поддържат неизменно напрежение почти до края на експлоатацията. Те са на разположение или в много малки размери, където количеството на използваното сребро е малко и не е значителен принос към общите разходи за продукта или в големи батерии, където характеристиките на сребърен оксид чувствително надвишават разходните съображения. Такова приложение е производството на Марк 37 торпеда и Алфа клас подводници.

   Цинкът е активатор на корозия. Когато това се случи, трудно се поддържа капацитета на неизползваната батерия.

   В сравнение с други батерии, батериите сребърен оксид са с по-висок потенциал и енергийна плътност, пред литий технологиите. Това обяснява тяхната употреба във въздухоплавателните средства. Те са основен източник на енергия във всички космически кораби Аполо.

   Батериите сребърен оксид стават опасни, когато започнат да изтичат, което обикновено отнема за срок от пет години от момента на пускането им в употреба, което е техния нормален живот.

   Повечето бижутери пускат тези батерии в един отворен контейнер в техния магазин, което може да доведе до здравословни проблеми. Ако те не ги запазят, обикновено ги изхвърлят в кошчето, което причинява много проблеми на околната среда. Когато батерията се изразходва, с нея трябва да се борави правилно и да бъде рециклирана.

Знаете ли, че...

в."Стандарт": 300 лв. глоба за хвърлен тостер в кофата за смет 27.08.2013 прочети повече "24 часа": По 80 коли на ден се рециклират в базата на Макметал холдинг 04.06.2013 прочети повече

Новини

Eкобатери АД изпълни задълженията си за 2013г. 12.06.2014 прочети повече Рециклиране на стари батерии 07.04.2014 прочети повече Нова Наредба за определяне на реда за заплащане на продуктовата такса  06.01.2014 прочети повече