Рециклиране на стари батерии

flaerСветовната икономика е базирана на високо ниво на   потребление на природни ресурси. Основните движещи сили на потреблението на ресурси са икономическият растеж, напредъкът на технологиите и промяната в моделите на потребление и производство. Около една трета от използваните ресурси се превръщат в отпадък и вредни емисии. Жилищното строителство, храната и мобилността заемат най-голям дял от използването на ресурси и оставят най-голям отпечатък върху околната среда.

Дългогодишната практика по депонирането на отпадъци оказва редица вредни въздействия върху здравето и околната среда. Отпадъците представляват и загуба на природните ресурси, например метали, стъкло, пластмаса и други подлежат на рециклиране, чрез което се спестява добиването на първични ресурси за направата на нови продукти.

Ето защо надеждното управление на отпадъците може да защити общественото здраве и околната среда, като същевременно съдейства за запазването на природните запаси, което ще помогне на идните поколения да съществуват в чиста околна среда.

Ние от Екобатери АД се стремим да въвеждаме и утвърждаваме сред българското общество това мислене и с ваша помощ се надяваме на все по-голям успех.

ПРЕДАВАЙТЕ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ СТАРИТЕ БАТЕРИИ!  -  ВИЖ КЪДЕ!

Вижте повече за рециклирането на други опасни отпадъци.

 

Знаете ли, че...

в."Стандарт": 300 лв. глоба за хвърлен тостер в кофата за смет 27.08.2013 прочети повече "24 часа": По 80 коли на ден се рециклират в базата на Макметал холдинг 04.06.2013 прочети повече

Новини

Eкобатери АД изпълни задълженията си за 2013г. 12.06.2014 прочети повече Рециклиране на стари батерии 07.04.2014 прочети повече Нова Наредба за определяне на реда за заплащане на продуктовата такса  06.01.2014 прочети повече