ЕКО НОВИНИ

Започна кампанията ”Започни годината на чисто!”

    Днес в сградата на Столична община, кметът на София Йорданка Фандъкова, Изпълнителният директор на “Екобатери” АД - Александър Яврийски, Прокуристът на “Елтехресурс’ АД - Петър Мицин и Филип Алексиев - Изпълнителният Директор на "Макметал Холдинг"АД дадоха началото на кампанията „Започни годината НА ЧИСТО!

     Инициативата на организаторите е за събиране на старото електрическо оборудване и батерии.

    Първият контейнер от системата за разделно събиране на стари батерии бе поставен в сградата на общината и в него бяха изхвърлени, събирани от служителите на администрацията, излезли от употреба батерии. 

   В рамките на кампанията от 18 до 23 декември жителите на София, фирмите и администрациите ще могат да предадат за рециклиране ненужното им електрическо и електронно оборудване и батерии.

   ”Днес в сградата на общината слагаме началото на поетапното разполагане на над 1000 контейнера на територията на Столицата. Те ще се разполагат на обществени места, административи сгради, училища, търговски обекти и други лесно достъпни за гражданите места.”, заяви Александър Яврийски. 
 
   Подготвят се и информационни материали, част от които са насочени и към децата. „Очакваме и подкрепа от медиите за информирането на населението по темите за разделното събиране на отпадъците и популяризиране на ползите от рециклирането им.”, допълни той.

     Започва и поетапното разполагане на първите кошчета за стари батерии във всички районни администрации в София.

     ”За кампанията по събиране на излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване „Елтехресурс” ще осигури извънредовния си график още два допълнителни мобилни екипа и два стационарни контейнера”, обяви Петър Мицин.

    На страницата на общината ще бъдат обявени и всички адреси в София, на търговските вериги, членове на колективните сиситеми, които разполагат с контейнери за излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и батерии. Заявки за извозване на старите уреди от адреси могат да се подават на телефон 0800 14 100 и 0885 77 00 41. /БГНЕС

 

Може да видите адресите на контейнерите за събиране на ИУЕЕО и НУБА тук.

Интервюто с Изп. Директор на Екобатери АД - Александър Яврийски можете да видите тук.

Знаете ли, че...

в."Стандарт": 300 лв. глоба за хвърлен тостер в кофата за смет 27.08.2013 прочети повече "24 часа": По 80 коли на ден се рециклират в базата на Макметал холдинг 04.06.2013 прочети повече

Новини

Eкобатери АД изпълни задълженията си за 2013г. 12.06.2014 прочети повече Рециклиране на стари батерии 07.04.2014 прочети повече Нова Наредба за определяне на реда за заплащане на продуктовата такса  06.01.2014 прочети повече